×
×

Vanliga frågor

Hur lång tid tar det att aktivera mitt nya konto?

Det tar normalt sett inte mer än 5 minuter att aktivera ditt konto.

Innan domänen har propagerat helt kanske du inte kommer åt den, detta kan ta upp till 48 timmar men ofta kan den vara aktiv direkt eller inom ett par timmar.

Om du misstänker att något är fel med din order så tveka inte att skapa ett ärende så kontrollerar vi att allt står rätt till.

Kan jag få ett testkonto?

Ja, vi erbjuder nu möjligheten att testa ett konto hos oss helt gratis i 60 dagar. Inget kreditkort krävs och vi skickar inte ens någon faktura.

För att inget avbrott i tjänsten skall ske bör du uppgradera några dagar innan om du har bestämt dig för att ha kvar kontot. Vill du inte ha kvar kontot behöver du inte göra någonting, vi tar automatiskt bort ditt konto efter 60 dagar om inte du väljer att uppgradera.

Ingen information försvinner när du uppgraderar och du ligger kvar på samma server som du startade på, så du behöver inte börja om med ditt konto.

Vi erbjuder också ytterligare 30 dagar pengarna tillbaka garanti, vilket i praktiken innebär att du får möjlighet att testa oss helt riskfritt i upp till 90 dagar.

Vart är servrarna placerade?

Servrarna är placerade i Equinix LD5 som är ett hypermodernt datacenter i Slough strax utanför London i UK, se video här. Att ha servrarna placerade i Europa är en klar fördel mot USA-placerade servrar på flera olika sätt.

Pingtiden från Sverige mot våra servrar är 30-60ms att jämföra med 15-30ms inom Sverige eller 100-200ms mot USA.

Vi har även svenska servrar som är placerade i en helt ny, hypermodern datorhall i Kungälv.

Vad är det för hårdvara på servrarna?

Det kan skilja sig lite från server till server, men som minst är det Dell Enterprise hårdvara med minst 48 GB Ram, Dubbla Intel Xeon Hexacore med totalt 12 CPU-kärnor (24 trådar) och snabba SaS-diskar i Raid 10 uppsättning.

Vart är era webbhotellpaket för 10 kr?

Du hittar dessa här, http://mebo.se/webbhotell-uk.

Vad är det som gör era servrar så snabba?

Våra servrar bygger först och främst på en riktigt kraftig hårdvara. På denna rullar CentOS som är optimerad för snabbhet och säkerhet.

Vi kör en lösning med Apache och NGINX som reverse proxy. NGINX är extremt snabb på att hantera statiska förfrågningar, kanske världens snabbaste. Detta gör att dina applikationer funkar precis som vanligt med Apache, PHP, rewrite och allt annat som en modern webbapplikation kräver, samtidigt som requests av statiska filer hanteras av NGINX för absolut bästa prestanda.

Prestandan på våra servrar övervakas dygnet runt, alla dagar om året för att vi snabbt skall kunna åtgärda belastningsproblem och liknande när dom uppstår.

Skapa ditt eget konto och testa oss helt gratis redan idag.

Hur många databaser, epostlådor, domäner, osv kan man ha?

Vi har ingen direkt begränsning på antal databaser, epostlådor eller andra resurser. Det som begränsar är diskutrymme och bandbredd.

Vilken PHP-version kör ni?

På våra UK-konto kör för vi närvarande version 5.3 eller 5.4 på alla nya konton.

På våra svenska servrar kan du välja PHP-version själv, för närvarande upp till 5.5.

Kan man köra ASP eller ASP.net hos er?

Nej, det kan man dessvärre inte.

Har ni one-click installation av applikationer?

Ja, i samtliga paket ingår tillgång till Softaculous som låter dig installera över 250 olika applikationer med bara några klick. Bland dessa finns WordPress, Joomla!, Drupal, Prestashop och Magento.

Funkar <valfritt php-script> på era servrar?

Våra servrar är så standard dom kan bli och alla kända php-applikationer har funkat kanon hittills. WordPress, Joomla!, Drupal, Prestashop, Magento, m fl. Om du är osäker kan du testa om just ditt script fungerar helt gratis i 60 dagar genom att beställa här.

Kan man ha .se-domäner hos er?

Jajamen, det går utmärkt. För närvarande registrerar vi dock inte .se-domäner, så vi rekommenderar därför att du använder din favoritregistrar för detta och där pekar mot våra namnservrar.

Vilka betalsätt erbjuder ni?

Vi erbjuder för närvarande Payson och PayPal.

Med Payson kan du enkelt och säkert betala med din internetbank (Swedbank, Nordea, Handelsbanken och SEB) eller med Visa/Mastercard.

Med PayPal kan du enkelt betala med Visa, Mastercard, Discover eller American Express. Du kan själv välja om du vill att PayPal automatiskt drar pengar från ditt konto, eller om du manuellt vill betala varje faktura från oss.

Saknar du något betalsätt? Låt oss få veta, klicka här för att skicka ett meddelande.

Varför får jag inget välkomstsmail eller fakturamail?

Vi skickar automatiskt ut mail med fakturor, välkomstmeddelanden, mm. Om du inte får dessa vänligen kontrollera att mailadressen du angav när du registrerade dig stämmer och att inte mailet har hamnat i din skräppostkorg.

Varför står det bedrägeri på mitt konto?

Ibland kan en order felaktigt markeras som bedrägeriförsök hos oss och då gör vi alltid en manuell kontroll för att säkerställa att ordern är riktig.

Skulle din order markeras som bedrägeriförsök så åtgärdar vi det normalt så fort vi ser det. Öppna gärna ett nytt ärende om du vill ha mer information kring just din order.

Vad erbjuder ni för typ av support?

Vi har support via mail eller meddelande via kundportalen. Vi har också en live chat som du kommer åt i webbplatsens nedre högra hörn om den är aktiv.

Vi erbjuder inte telefonsupport, men vi gör vårt bästa för att mail supporten skall kännas rapp. Anledningen är att vi vill vara ett billigt webbhotell utan att för den delen ge avkall på teknisk kvalitet, och att ha folk som sitter och stirrar på tysta telefoner när allt fungerar är inte kostnadseffektivt.

Vår filosofi är att hjälpa till med allt som inte finns beskrivet bland våra hjälptexter. Vi skapar löpande nya hjälptexter med alla frågor vi får in och förbättrar de texter/filmer som är otydliga. Börja därför alltid med att söka i vår kunskapsdatabas innan du kontaktar supporten.

Tack på förhand för att du gör det möjligt för oss att leverera en högkvalitettjänst till ett näst intill omöjligt lågt pris.

Är Mebo ett stort företag?

Nej, vi är inte ett stort företag. Vi är för närvarande två personer som driver Mebo. Vi har dock gedigen erfarenhet av drift av webbhotell med cPanel sedan 6 år tillbaka, och vi startade vårt första webbhotell redan 1996 med en grym 256Kbit anslutning från Algonet som på den tiden kostade 7000 spänn i månaden.

Fortfarande frågor?

Du kan hitta fler svar på frågor i vår kunskapsdatabas. Du kan också kontakta oss om du inte hittar svaret på dina frågor.